Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Sexlivet etter fødsel

Mye forandrer seg når man kommer hjem med et nytt familiemedlem, og livet har kanskje allerede forandret seg fra det øyeblikket man fikk det første plusstegnet på testen. I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan sexlivet kan endre seg etter en fødsel.

Når man nettopp har født et barn kan man føle seg overveldet av følelser. En fødsel i seg selv er veldig overveldende, og i tillegg til det kan man føle en bølge av hormoner som skyller over deg. Man kan også oppleve følelser som trøtthet og uro. Sexlysten kan dermed havne langt ned på priositeringslisten for den nybakte moren, men også for faren. Akkurat som sexlysten kan være større eller mindre under graviditeten, kan den også være det etter fødselen. For noen kan det ta lengre tid enn andre før man har sex igjen etter en fødsel.

Intimitet uten samleie

For å få tilbake lysten etter en fødsel er det viktig å akseptere kjærtegn, og en eventuell massasje kan være det første steget før man hopper på salen igjen. Man kan altså være intim uten å ha penetrasjonssex. Et tips er å vente med penetrasjonssex og bygge opp stemningen. Forhåpentligvis vil kjærtegn og massasje hjelpe dere på vei og gjøre ting lettere når det er på tide med samleie.

Første penetrasjonssexen

Dersom man har født vaginalt, kan man føle ubehag under penetrasjonsex de første seks ukene. Men dette betyr ikke at dere må vente til en bestemt dato. Retningslinjen er når det føles best for dere begge, og skulle moren fortsatt blø, bør du bruke kondom. Bruk av kondom ved blødninger gjelder både de som har født vaginalt eller med keisersnitt på grunn av infeksjonsfare. Skulle det være slik at det ikke føles bra selv om det har gått mer enn seks uker, kan det være greit å sjekke om det handler om sår som ikke har grodd ordentlig.

Hormoner

Som tidligere nevnt kan hormoner kontrollere lysten både mer eller mindre. De kontrollerer også østrogenet når du ammer, noe som kan bety at slimhinnene i skjeden kan føles tynnere og mer skjøre. Det er derfor lurt å bruke glidemiddel. Du kan også bruke en krem ​​eller gel for å fukte skjeden. Vårt tips er å lytte til hverandre, og snakke om hvordan det føles og hva dere vil. Kommunikasjon etter en fødsel er viktig, slik at dere begge er med på notene. Dere er to personer som har gått gjennom en fødsel selv om moren har gjort den store jobben. Ta dere god tid og når det først skjer, er vi overbevist om at det kommer til å gå bra!

Emma
Emma brenner for at du skal få et så godt sexliv som mulig. Hun har vært skribent for Vuxen Magazine i to år og er en skikkelig gledesspreder.
  • Kundeservice:
    info@vuxen.no

  • Frakt 69 kr
    Ingen toll!

  • Diskret leveranse, anonym avsender

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen