Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Latekskondomer vs. lateksfrie kondomer

Å bruke kondom er den mest effektive måten å forhindre graviditet på og redusere risikoen for spredning av seksuelt overførbare sykdommer, inkludert HIV. På 1990-tallet begynte produsentene å lage lateksfrie kondomer for folk med lateksallergi. Men hva er egentlig forskjellen på disse, bortsett fra at den ene er laget av lateks og den andre ikke? 

Polyuretan

Polyuretan har mange fordeler fremfor latex som kondommateriale. Det leder varme bedre enn lateks, og er derfor ikke like merkbart. Polyuretankondomer er også tynnere enn de fleste latekskondomer, og de har lite eller ingen lukt. En annen fordel er at eksponering for oljebaserte produkter ikke skader dem.

Ulempen med polyuretan er at dette materialet ikke strekker seg like mye som lateks, så sjansen for at kondomet kan gli eller sprekke er høyere. Når man sammenligner effektiviteten til lateks kontra polyuretankondomer, er ikke polyuretankondomer like effektive når det kommer til å forhindre graviditet og seksuelt overførbare sykdommer, men de er en passende erstatning for personer med lateksallergier.

Polyisopren

I 2008 introduserte LifeStyle et lateksfritt kondom kalt SKYN som er laget av materialet polyisopren. Dette materialet er et vitenskapelig utviklet material som er like sterkt og trygt som lateks. Disse kondomene er ikke like tynne som polyuretankondomer, men de er tøyelige og har mindre sjanse for å gli eller sprekke. SKYN-kondomene regnes som en effektiv metode for å forhindre graviditet og redusere spredning av kjønnssykdommer. 

Kondomer av saueskinn

Naturlig dyremembran er det eldste materialet som brukes til å lage kondomer. Folk som bruker disse kondomene, liker spesielt godt følelsen av den naturlige membranen. Imidlertid kommer disse kondomene med egen risiko. For det første gir de ikke beskyttelse mot kjønnssykdommer og anses bare for å være effektive som en forebygging mot uønsket graviditet. For det andre har de en unik gårdslignende duft, og sist men ikke minst er de ekstremt dyre.

Eric elsker ekstremsport og er alltid på jakt etter neste adrenalinkick! Når han ikke er ute på eventyr frilanser han som skribent for Vuxen Magazine.
DU ER VERDT BEDRE SEX!
  • Kundeservice:
    info@vuxen.no

  • Din ordre sendes samme dag om du bestiller før kl. 14:00

  • Diskret leveranse, anonym avsender

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen