Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Hva du skal gjøre hvis vennen din kommer ut som ikke-binær

Det vi ser mer av nå - selv om de alltid har eksistert - er ikke-binære mennesker og deres unike og vakre identiteter. Nonbinary er et begrep som brukes til å beskrive noen som har en kjønnsidentitet som verken er mannlig eller kvinnelig og som identifiserer seg annerledes på grunn av begrensningene og de sosiale normene som følger med å bli betraktet som "mann" eller "kvinne".

Kjønn defineres etter hvordan du føler deg, hvordan du i hodet og i hjertet vil bli identifisert. Kjønn kan være helt forskjellig fra det kjønnet du ble tildelt ved fødselen, sånn som med for eksempel transpersoner. Det som er veldig interessant med kjønn og seksualitet er at informasjonen, i tillegg til noen få grunnleggende ting, er helt opp til deg å tolke. Det er det beste med kjønn: det er fritt, fleksibelt og helt din beslutning.

For de som ikke kjenner til slike identiteter, har vi noen praktiske tips dersom noen nær deg skulle komme ut som ikke-binær.

Lytt

Selv om dette potensielt kan være vanskelig for både deg og personen som kommer ut, er det et større øyeblikk for hen enn for deg. Ta et skritt tilbake og bare vær der, lytt og hold tankene og armene åpne.

Pronomen

Mange ikke-binære mennesker bruker de/dem/hen pronomen, hin brukes også av mange, og hvis du aldri har hørt dette før kan det høres litt forvirrende ut. Men å bruke riktig pronomen er en av de beste måtene å fortelle vennen din som er ikke-binær, at du er der og at du forstår og tilpasser deg. Det indikerer at vennen din er i et trygt miljø, og det er en god følelse å få den respekten.

Utdann deg selv

Noen ganger kan det føles vanskelig å spørre transpersoner og ikke-binære mennesker om kjønn og sex, og det burde det ikke være. Hvis du allerede vet grunnleggende informasjon, viser det at du har en vilje til å lære og støtte trans- og ikke-binære personer.

Vær klar til å støtte dem

Negative stereotyper av trans- og ikke-binære mennesker er overalt, og det er viktig å huske at din ikke-binære venn trenger din støtte mer enn noen gang. Verden er et sted der selvuttrykk og utforskning av kjønnsidentitet er ekstremt vanlig og ikke bare spesifikk for en nisjegruppe. Det er en flott mulighet for deg å støtte og oppdage et utrolig kommunikativt og kreativt fellesskap av LGBTQIA+ mennesker!

Emma
Emma brenner for at du skal få et så godt sexliv som mulig. Hun har vært skribent for Vuxen Magazine i to år og er en skikkelig gledesspreder.
  • Kundeservice:
    info@vuxen.no

  • Frakt 69 kr
    Ingen toll!

  • Diskret leveranse, anonym avsender

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen