Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Er masturbasjon bra for deg?

Vi alle onanerer. Vi har alle vår spesielle måte å oppnå orgasme på. Et spesielt leketøy som skaper unike sensasjoner eller en spesiell posisjon som tar deg til mållinjen fortere enn andre. Vi har alle onanert på et eller annet merkelig eller upassende sted - selv om du aldri ville innrømmet det. Våre kropper, sanser og til og med hjernen er skapt for nytelse. Så det er ingen grunn til å skamme seg! Faktisk har masturbasjon en hel del helsemessige fordeler: det reduserer stress, forbedrer sirkulasjonen, lindrer menstruasjonssmerter, forbedrer ditt kroppsbilde og styrker din bekkenbunnsmuskulatur.

Så svaret på vårt spørsmål er: ja, masturbasjon er bra for deg. Til tross for dette er onani noe man sjelden snakker om. Til tross for alle de helsemessige fordelene er onani fortsatt tabu. Derfor har vi i denne artikkelen bestemt oss for å gå igjennom og bryte ned noen av de vanligste mentale barrierene knyttet til masturbasjon, så du neste gang kan nyte din alenetid uten å føle skam.

Er masturbasjon en desperat handling?

Nei, på ingen måte. Samfunnet har en tendens til å putte desperasjon og det å være alene i samme kategori, uten å ta i betraktning at å oppdage hva du liker, misliker, når og hvor, er ekstremt fordelaktig for et sunt og tilfredsstillende sexliv. Ved å masturbere tar du din nytelse i dine egne hender, bokstavelig talt, noe som gjør deg til en mer selvsikker elsker.

Burde jeg onanere dersom jeg er i et forhold?

Ja, absolutt! Seksualitet, utforsking og nytelse er ikke bare noe som eksisterer når du er i et forhold. Nytelse har vært en del av ditt liv siden du var ung og først oppdaget masturbasjon. Denne tiden hvor vi utforsker nytelse alene former vår utvikling til seksuelle vesner. Den lar oss oppdage hva vi liker, ha fantasier som vi ikke er klar for å snakke om enda, prøve nye metoder og føle nye sensasjoner. Alt dette uten at noen ser oss. Det er selvfølgelig sexy å masturbere og prøve nye ting sammen med en partner, men prestasjonsangsten kan kicke inn og komme i veien når du ønsker å prøve noe nytt (eller bare ønsker å komme) og partneren din er tilstede. Dessuten, å være i et forhold betyr ikke at dere må gjøre det samme samtidig for resten av livet. Å onanere mens du er i et forhold gjør både at du blir bedre kjent med deg selv og blir en bedre elsker.

Er jeg utro dersom jeg masturberer?

Dette er et typisk spørsmål og kommer an på hva du anser for å være utroskap og den emosjonelle modenheten i forholdet ditt. Den vanlige definisjonen av utroskap involverer seksuell aktivitet med en annen person enn din partner. Etter denne definisjonen er det dermed ikke utroskap å masturbere og å sørge for din egen nytelse. Usikkerheten rundt dette spørsmålet oppstår normalt sett når den ene parten i forholdet har fantasier om andre enn sin partner eller ser på porno. Men dette handler mer om grenser enn om utroskap. Ha en samtale med din partner om hva som får han eller henne til å føle seg bra og dårlig og ikke minst hvorfor. Men igjen, å masturbere alene selv om du er i et forhold er helt normalt!

Og hva om jeg onanerer med sexleketøy?

Det er ingenting galt med å bruke et sexleketøy når du masturberer. Faktisk er det sensasjoner du kan oppnå med sexleketøy som en hånd helt enkelt ikke kan gi - som penetrasjon og vibrasjon. Sexleketøy er det perfekte tilbehøret når man onanerer eller har samleie! Ofte er bekymringen at et leketøy vil ødelegge for "normal" sex eller gjøre det vanskeligere å oppnå orgasme uten et leketøy i fremtiden. Dette er ikke sant. Det er ikke noe unormal ved å bruke sexleketøy, og et sexleketøy kommer ikke til å skade noen av de tusenvis av nerveendene i underlivet ditt.

Er det normalt å masturbere analt?

Definitivt! Ikke bare oppnår du nytelse, men du lærer også hvordan kroppen din reagerer på forskjellig stimulering. Dessuten kommer det til å gjøre ting enklere dersom du og din partner bestemmer dere for å prøve analsex. Å lære hva som føles godt for deg er lettere når du allerede har gjort forarbeidet. Ta den tiden du trenger og les deg opp om emnet!

Er det ok å ikke onanere?

Selvfølgelig. Det er ok å ikke masturbere, å masturbere, å masturbere liggende, å masturbere stående, i dusjen, eller andre steder. Hvor mye du masturberer (eller ikke masturberer) er helt opp til deg!

Mister du jomfrudommen dersom du masturberer?

La oss ta et skritt tilbake og se nærmere på dette. Jomfrudom er et vilkårlig kulturelt konsept som ikke har noe å gjøre med det å faktisk ha sex eller å onanere. Det er veldig foreldet at vi korrelerer "bruddet" av den kvinnelige jomfruhinnen til tap av uskyld via en biologisk penis - uten å ta hensyn til de forskjellige måtene folk har sex på, for eksempel med hendene, oral, anal etc. Masturbrasjon gjør altså ikke at du verken taper eller vinner noe i forhold til jomfruhetsbegrepet.

 

Oppsummering: Masturbasjon er fantastisk deilig og har flere helsemessige fordeler. Masturbasjon er så bra for deg at det burde feires! Gjør derfor det. Nyt din alenetid og alt det kroppen din har å tilby deg.

Emma
Emma brenner for at du skal få et så godt sexliv som mulig. Hun har vært skribent for Vuxen Magazine i to år og er en skikkelig gledesspreder.
DU ER VERDT BEDRE SEX!
  • Kundeservice:
    info@vuxen.no

  • Din ordre sendes samme dag om du bestiller før kl. 14:00

  • Diskret leveranse, anonym avsender

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen