Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Analsex for første gang? Vi hjelper deg!

Flere og flere prøver analsex. Dersom du vurderer å ha analsex for første gang lurer du sannsynligvis på hvordan du kan forberede deg, slappe av og nyte dette intime øyeblikket med partneren din. Her er våre råd for en så behagelig opplevelse som mulig!

Slapp av i både sinn og kropp
Det siste du vil være før du prøver analsex for første gang er anspent. Ta deg et varmt bad, be partneren din gi deg en sensuell massasje (sjekk ut våre erotiske massasjeoljer her!), mediter, eller finn en annen aktivitet som får deg til å slappe av. Fokuser spesielt på å slappe av i analmusklene. Usikker på hvordan du gjør det? Stram rumpemuskulaturen – akkurat som du gjør ved kegel-øvelser dersom du er kvinne – og slipp. Å klare å slappe av i disse musklene er avgjørende for at dere skal lykkes.

Kommuniser
Som med alle typer seksuell aktivitet, er analsex noe som burde diskuteres på forhånd. Snakk med din partner om dine forventninger, hva du er engstelig for og sørg for at dere begge er enige om for eksempel hastighet og dybde. Gjennom hele opplevelsen er det viktig å være oppmerksom på hva du føler, hvordan du har det, og dele dette med partneren din. Hvis noe er ukomfortabelt eller smertefullt, er det opp til deg å si i fra.

Såp deg inn
Mange er bekymret for det som skjer der bak (naturlig) og hvordan dette spiller inn når det kommer til analsex. For å rense vekk (bokstavelig talt) slike mentale veisperringer, ta deg en deilig og dampende dusj før dere setter i gang.

Kjør på med forspill
En av de beste måtene å sørge for at analsexen blir en god opplevelse på, er å sette av rikelig med tid til forspill. Det er viktig å ikke ta ting for fort, men passe på at du er opphisset og klar. Start med forspill, vaginal sex, eller hva enn som tenner deg (å ha en orgasme eller to før dere setter i gang hjelper). Jo mer opphisset du er, jo mer avslappet vil lukkemuskelen din være. 

Bruk rikelig med glidemiddel
I motsetning til skjeden så produserer ikke anus sitt eget glidemiddel. Jo mer glidemiddel du bruker, jo mer behagelig og hyggelig vil analsex være. Pass på at dere bruker et kondomsikkert glidemiddel, vann- eller silikonbasert. Ikke vær redd for å påføre mer når dere kjenner det begynner å tørke opp. Mye glidemiddel = bedre sex! 

Se vårt store utvalg av glidemidler for analsex her!

Velg riktig posisjon
Det er viktig å tenke på hvilken stilling dere skal velge første gangen dere prøver analsex. Her er noen gode alternativer dere kan velge mellom:

 • Du på toppen – Dette lar deg kontrollere hastigheten og dybden på penetrasjonen, noe som er ekstremt viktig spesielt for nybegynnere.
 • Spooning / skje – Også et utmerket valg for nybegynnere! Denne posisjonen gir dere delt kontroll over bevegelsene samtidig som den gir et ekstra snev av intimitet, noe som kan hjelpe deg å slappe av.
 • Doggy Style – Denne stillingen gir partneren din enkel tilgang, men gir han også full kontroll. Dersom du ikke stoler 100% på partneren din er den kanskje ikke det beste alternativet for deres første gang.

Ta det rolig
Uansett hvor mye glidemiddel dere bruker, så er ikke bakdøren din en vannsklie. Begynn med å la partneren din gni forsiktig rundt åpningen med en finger under forspill. Enten det er en penis, en finger, eller et leketøy, så start sakte med bare tippen før dere går dypere. Nøkkelen er å være forsiktig og å kommunisere. Hvis ting på noe tidspunkt blir for ubehagelig, gi beskjed.

Husk å puste
Under de første øyeblikkene av anal penetrasjon, får presset/smerten man kjenner mange til å holde pusten. Dette resulterer i øyeblikkelig stramming av musklene, noe som bare gjør vondt verre. Pust dypt og jevnt inn og fokuser på å slappe av i hele kroppen og slippe all spenning. Det kan føles som om du behøver å gå på toalettet med en gang, men prøv å ignorer denne følelsen.

Bruk kondom
Bare fordi det ikke finnes noen risiko for å bli gravid betyr det ikke at du burde droppe kondom. Å bruke kondom er den eneste måten å unngå seksuelt overførbare infeksjoner på. Husk å ikke bruk samme kondom vaginalt og analt siden dette kan spre infeksjoner! En god huskeregel er: nytt hull – ny kondom.

Finn kondomer med ulike former, strukturer og tykkelser (til og med smaker!) her.

Husk vaginal stimulering (hvis du er kvinne)
Det er mange nerveender mellom veggene i skjeden og anus, så å stimulere skjeden samtidig som man har analsex kan skape mye nytelse. Før inn en finger eller en vibrator i skjeden for dobbel stimulering.

Ikke stress
Hvis du lurer på når eller om det er på tide å prøve analsex, husk at det ikke er noe riktig eller galt svar. For noen er analsex et absolutt nei, mens andre er åpne for muligheten. Uansett hva du bestemmer deg for, så er det greit! 


Se flere hjelpemidler for deilig og komfortabel analsex her!

Eric
Eric elsker ekstremsport og er alltid på jakt etter neste adrenalinkick! Når han ikke er ute på eventyr frilanser han som skribent for Vuxen Magazine.
 • Kundeservice:
  info@vuxen.no

 • Frakt 69 kr
  Ingen toll!

 • Diskret leveranse, anonym avsender

din handlevogn
 • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen