Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

Å komme over en eks

Det er ikke lett når hverdagen din blir snudd på hodet og du blir tvunget til å være sterk og prøve å gå videre etter et brudd. Et brudd er som et hvilket som helst annet traume. Det gjør vondt både psykisk og fysisk. Jo tidligere du gir deg selv muligheten til å bearbeide det som har skjedd, jo raskere kommer du til å kunne gå videre.

Vi har listet opp noen ting du kan gjøre for å forenkle den vanskelige prosessen med å komme over en ekskjæreste.

 • Hør på trist musikk
  Først og fremst er det veldig viktig at du tillater deg selv å være trist. Vær så trist som du bare vil. Skrik, gråt og lytt til trist musikk, slik at du kan lufte den tunge følelsen som har etset seg fast i brystet. Vi kan anbefale Adele - Hello. Syng og skrik ut følelsene dine!
 • Reflekter over situasjonen
  En separasjon er traumatisk, og for å kunne behandle et traume må man reflektere over det som har hendt. En måte å gjøre dette på kan være å kartlegge separasjonen. Hvordan havnet dere her og hva skjedde på veien? Kanskje innser du at det var for det beste at dere gikk hver til sitt.
 • Heng med venner
  Det som kan føles vanskeligst med et brudd er ensomhet. Den plutselige ensomheten som du kanskje ikke engang var forberedt på. En separasjon kan nesten sidestilles med en persons død, selv om vedkommende fortsatt lever. Dessverre har noe dødd, og det er forholdet ditt. Derfor kan det være bra å omgi seg med venner og personer du er glad i. Finn på morsomme ting og distraher deg fra sorgen.
 • Fokuser på de positive tingene ved bruddet
  Til tross for at man etter en stund ubevisst romantiserer bildet av eksen sin, er det viktig å huske på at ting tok slutt av en grunn, og at noe godt kan komme ut av det. Selv om det kan føles veldig mørkt og dystert i begynnelsen, kan det være bra å tenke på det positive ved separasjonen. Kanskje du nå får muligheten til å gjennomføre den reisen som partneren din aldri var interessert i? Du kommer til å få mer tid til ting du ønsket å gjøre, men som du kanskje måtte legge til side på grunn av forholdet ditt.
 • Prøv noe nytt!
  Har du hatt en bucketlist som du aldri har klart å fullføre? Gjør det nå! Start med å spørre deg selv hva du vil gjøre. Skriv det ned og kryss av tingene en etter en. I tillegg til å gjøre ting du alltid har ønsket å gjøre, får du også pusterom fra sorgen din og det som har skjedd. Et godt tips er å kjøpe et nytt sexleketøy og ta vare på deg selv i dybden. En orgasme utløser mange endorfiner som sender en positiv følelse til hjernen. Helt klart en vinn-vinn-situasjon!
 • Gi deg selv tid
  Gjennom alle disse stegene er det viktig at du gir deg selv tid til helbredelse og til å forstå det som har hendt. Hvis du skyver bort følelsene dine eller prøver å få fortgang i prosessen, vil sorgen innhente deg med tiden. Tiden leger alle sår, som de sier, og dette gjelder også for deg!
Emma
Emma brenner for at du skal få et så godt sexliv som mulig. Hun har vært skribent for Vuxen Magazine i to år og er en skikkelig gledesspreder.
 • Kundeservice:
  info@vuxen.no

 • Frakt 69 kr
  Ingen toll!

 • Diskret leveranse, anonym avsender

din handlevogn
 • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen