Det ser ut til at du bruker en gammel nettleser, som kan medføre at alt ikke fungerer eller ser ut som det skal.

9 tegn på at du lever i et sunt forhold

Eksperter hevder at det er visse tegn eller kriterier et forhold må oppfylle for at det skal bli definert som et sunt forhold. I denne artikkelen vil vi dele noen av disse med deg!

1) Dere stoler på hverandre
Tillit er en av hjørnesteinene i et forhold. Mange vil si at uten tillit er det ikke engang et forhold, og vi tør faktisk å være enige. Det er så utrolig viktig å stole på hverandre. Tillit er noe du må føle for partneren din, og partneren din må føle det samme ovenfor deg.

2) Dere ler av og med hverandre
Å ha selvinnsikt er noe som gir rom for å kunne le av seg selv og hverandre. Det er greit å vise sine mangler og la partneren din le av deg. Man burde ha det gøy i et forhold, og hva er bedre enn å kunne by på seg selv nå og da? Spesielt hvis du går og leter etter telefonen din overalt mens den har vært i hånden din hele tiden...

3) Dere er intime
Berøring og å være intim er også en av hjørnesteinene i et forhold. Med intimitet mener vi ikke bare sex, men også kyss, klemmer og det å holde hender kan si mer enn ord kan. Den fysiske nærheten styrker båndet mellom dere og kan til og med gi en bekreftelse som ord i blant ikke kan. Det kan også øke spenningen i hverdagen med en partner som kommer og kjærtegner deg mens du lager mat eller lignende.

4) Dere legger dere samtidig
Det er mange grunner til å legge seg samtidig:
- Det er utrolig koselig!
- Det åpner for intimitet
- Aldri legg dere etter en krangel. Det verste med å starte en ny dag er å våkne opp til gårsdagens krangel eller diskusjon som dere ikke løste når den var aktuell. La sengen være en herlig plass som dere alltid forbinder med kos og trygghet.

5) Dere glemmer ikke romantikken i hverdagen
Legger du eller partneren din igjen små post-it lapper med kjærlighetserklæringer til hverandre? Det kan være ytterligere et tegn på at dere lever i et sunt forhold. Kjærlige handlinger i hverdagen betyr mer enn du kanskje tror. Det kan være så enkelt som å for eksempel spørre "Hvordan har dagen din vært?". Vis og fortell at du elsker partneren din i hverdagen også, ikke bare ved bursdager, jubileer eller på Valentines Day.

6) Dere gir hverandre alenetid
Når dere lar hverandre ha alenetid, og man får ha sine egne interesser, øker det nysgjerrigheten for hverandre. Man lar hverandre vokse og være uavhengige individer til tross for at man lever et felles liv. Selv om det kan være koselig å tilbringe tid med kjæresten din døgnet rundt, kan det være positivt å la partneren din møte vennene sine, forfølge hobbyene sine og så komme hjem og fortelle deg om det.

7) Dere kompletterer hverandre
Vi er alle unike og forskjellige, men for å leve i et sunt forhold er det også viktig at man utfyller forskjellene. Det sies at like barn leker best, men det kan det være kjedelig i noen tilfeller. Med forskjeller kan du finne en balanse. En av dere er kanskje mer impulsiv mens den andre er mer gjennomtenkt, og dere finner en balanse i dette og utfyller dermed hverandre.

8) Dere deler de samme grunnverdiene
Hvis dere har vært sammen en stund, vet dere sannsynligvis nå at det å dele de samme grunnverdiene er en av nøklene til et langt og lykkelig liv sammen. Du vil ikke ha vært sammen med noen i x antall år, og deretter oppdage at den ene vil ha barn og den andre ikke. En slik kollisjon kan være ødeleggende for forholdet deres. Derfor er det så viktig å dele de samme verdiene for å kunne gå på akkord, diskutere og finne løsninger som fungerer for dere begge.

9) Dere kommuniserer
Angående å diskutere og finne løsninger, så er det å kunne kommunisere med sin partner det absolutt viktigste tegnet på at dere lever i et sunt forhold. Dere burde kunne prate sammen om alt, både det gode og det dårlige. Har du noe som gnager på deg så ta det opp med din partner. Den eneste som tar skade av å holde ting inne er deg selv.

Så, hvor mange av disse kriteriene kan dere identifisere dere med? Det er viktig å nevne at ingenting her er vitenskapelig bevist, men bare retningslinjer fra forholdseksperter. De som vet best er alltid dere selv!

Matilda
Matilda er Oslojenta som har funnet kjærligheten og bosatt seg i Nordens Paris. Når hun ikke skriver artikler for Vuxen Magazine har hun fullt opp med lille Elvin.
  • Kundeservice:
    info@vuxen.no

  • Frakt 69 kr
    Ingen toll!

  • Diskret leveranse, anonym avsender

din handlevogn
  • Nylig sett

Din handlevogn er tom!

Total rabatt
kr 0
Totalt inkl. skatt
kr 0
Til kassen